Noniin, tästä alkaa blogeiluni. Lopulta sain rekisteröidyttyä tänne Vuodatus.nettiin, ja jonkinlaisen sivupohjan luotua. Eihän se edelleenkään näytä siltä miltä sen haluaisin näyttävän, mutta kun kaikki html:t on haihtunu päästä jo aika päiviä sitten, niin vaikeetahan se on saada miltään näyttämään.

Sitten itse matkaan. Lähtö on kolmen viikon päästä, ja hirvee sähläys kyllä sen tiimoilta päällä. Viisumia odottelen, ja viimesiä rokotuksia vielä ottelen. Syö muuten nuo rokotukset melkosen siivun matkabudjetista. Tuntuu että rahaa on menny aivan tolkuttomasti, vaikka matka ei oo vielä alkanukkaan. Ja toisekseen, ei niitä kiva oo ottaa. Pistäminen ei oo mikään ongelma, mut toi Kolera-rokote oli kyl aivan hirvee! Puoltoista desiä tollasta litkua sekotettiin, ja sitten se piti juoda. Miten järkyttävän makusta osaskin litku olla. Vaan eipä sitä tarvinnu kun kaks kertaa juoda.

Liput on hankittu lentoo varten jo kauan aikaa sitten. Lennämme Helsingistä finskun koneella suoralla lennolla Delhiin, ja sieltä muutaman tunnin vaihdolla IndiGon koneella Kolkataan. Siellä sitten olis tarkotus jonkinlainen hostelli löytää, johon päänsä kallistaa. Päätin majoittua hostelliin, siitä huolimatta, että  meille olisi ollut tilaa majoitusta varten myös IPERin tiloissa, ja muut sinne majoittuukin. Tämä johtuu puhtaasti siitä, että en halua asua työpaikallani, enkä ainakaan maksaa siitä 5 euroa yöltä. Paikallisella hintatasolla tuo on aika paljon nimittäin. Siispä nokka kohti hostellia ja vuokrakämppää etsimään.

Olisikohan nyt aika esitellä lyhyesti matkaseurue. Siihen kuuluu 6 henkinen tiimi. Minun lisäkseni neljä tyttöä, sekä yksi aikuisopiskelija-nainen, joka ottaa miehensä mukaan reissuun. Emme tunne kovinkaan hyvin toisiamme, tiiminä olemme kokoontuneet pari kertaa ja sähköpostilla yhteyttä pidetty. Mukavalta porukalta kyllä vaikuttaa. Ehkäpä kerron seurueesta enemmän kun tutustumme ensimmäisten viikkojen aikana.

Kaiken maallisen omaisuuteni olen pakannut pahvilaatikoihin, jotka on kavereiden kämpän tyhjillään olevassa huoneessa. Viimeset siivoilut suoritan viikonlopun aikana, ja sitä myöden palautan vuokrakämppäni avaimen vuokraisännälle, niin että ensikuun alusta alkaen olen virallisesti katsoen asunnoton. Osoitteen muutin vanhempien luo reissun ajaksi, jotta mahdolliset kirjeet tulee availtua ja laskut makseltua.

Omista taustoistani kerron sen verran, että olen 21-vuotias opiskelijapoika, opiskeluiden puolivälissä tällä hetkellä. Opiskelen Pieksämäen Diakonia-ammattikorkeakoulussa sosionomiksi ja kirkon nuorisotyönohjaajaksi. Ja enpä ole kovinkaan paljon maailmaa kierrellyt. Ensimmäinen kertani tämä on kun lähden Euroopan ulkopuolelle. Saapa nähdä kuinka äijän käy, tullaanko sitä maitojunalla takaisin ensimmäisen viikon ripuloinnin jälkeen.

Palaan siis asiaan.