Noniin, on taas aika. Tervetuloa seuraamaan unohtumatonta.. eh.. ennalta-arvaamatonta, se on hyvä sana, nimettäköön siis ennalta-arvaamattomaksi. Tervetuloa seuraamaan ennalta-arvaamatonta matkaa Intiaan. Kirjoittelen blogia ennalta-arvaamattomasti, ennalta-arvaamattomista paikoista ja ennalta-arvaamattomilla koneilla. Oma seksuaalista identiteettiään etsivä omppuni jää Pohjolan kevääseen pölyttymään ja taannun näiksi seuraaviksi kuukausiksi teknisestä kehityksestä pudonneeksi PC-rotaksi. Omaisuuteni on pakattu vanhempien varastotiloihin pahvilaatikkopinoksi, ja kämppä on irtisanottu. Olen siis valmiina lähtöön.

 

 

Reissun tekee mielenkiintoiseksi se, että suunnitelmaa ei ole. Tiedän että lento lähtee ensi sunnuntaina, ja - jos Luoja suo - pääsen laskemaan koko pitkän talven villasukissa muhineet jalkani polttavalle punasannalle varhain ensi maanantaina. Koska olen heikko ja pelokas PC-rotta, jouduin tekemään alustavia kaavailuja siitä, mitä tulisin tekemään vaaleanpunaisten norsujumalien luvatussa maassa. Delhissä vietän ensimmäiset päivät haalien tavaroita kokoon niiltä osin kuin niitä ei Pohjolasta mukaan lähde, ja sitten pyrin keinolla-jollakin-en-vielä-tiedä Diun saarelle, josta jo aiemman reissun yhteydessä kerroin. Siellä on eräs hostelli, Sea Village Resortnimeltään, jonka huomassa on hyvä viivähtää rajuimpien bakteerikannanvaihdoksesta johtuvien laksatiivien vaikutusten ajan. Kun, tai jos, elimistöni jossain vaiheessa tottuu uusiin pikku nanobotteihin ja yltyy jopa erittämään kiinteää tavaraa, niin.. no, en tiedä, suuntaan ehkä etelään. Mutta siitä kuulette lisää, kun olen elämäni käänteissä siinä vaiheessa.

 

Alkuvalmiteluja olen jo kaikessa hiljaisuudessa matkaan liityen hieman hoidellut.

- Passi on voimassa: Check

- Viisumi hankittu: Myönsivät 50e hintaan 6kk maassaololupaa, joten Check

- Rokotukset kunnossa: Olivat melko lailla kunnossa jo ennen asiaan pureutumista, mutta kiitos huolehtivan terveydenhoitajan, sain niihinkin tuhrattua 130e. (Muistakaahan muuten ihmiset, että aivokalvontulehdusta esiintyy ajoittain myös Suomessa, ja rokotteen voimassaoloaika on vain 3 vuotta. Ja käykää ihmeessä se Polio tökkimässä itseenne säännöllisesti. Voimassa 10 vuotta, riskialueiden osalta 5 vuotta. Ja jäykkäkouristus kaiken varalta 10 vuoden välein.) Voimassa nyt miltei kaikki rokotukset mitä ikinä maailmassa voi kuvitella olevan. Joten tämä jopa tupla-Check

- Paikallista valuuttaa kaiken varalta: Tilattu tänä aamuna 10 000 Rs, joten Check

- Ylimmääräiset koulujutut tehty pois kuleksimasta: Viimeisiä opintopisteitä odottelen ja tutkintotodistuksen sen jälkeen tilaan. Siispä Check.

- Pankin tunnuslukulista uusittu: ikävä jos rahoja siirrellessä loppuu luvut. Visa Electronilla nostelen rahat maateista, mutta en viitsi koko budjettia pitää samalla tilillä. Check.

 

Aiemmin mainitsemani tietokoneen lisäksi myös lähes kaikki muu tarpeellinen ja tarpeeton painolasti ja tekninen vimpaimisto jää kotiin. Lähes. Mitä sitten lähtee mukaan?

- Jonkinlainen reppu. Vanha Halti, vetoketjut rikki, mutta kelpaa

- Matkustusasiakirjat ja ylimääräisiä passikuvia. Matkustusasiakirjoista myös kopiot kaiken varalta sähköisenä ja tulosteena. Ylimääräisiä kuvia voi tarvita mitä kummallisimmissa yhteyksissä, joten edellisreissusta viisastuneena lähtee mukaan..

- Lukko + 2 avainta. Abloy lähtee mukaan, vara-avaimen kävin teettämässä, kun se jäi matkanvarrelle edellisellä Intian kierroksella. Vara-avain päätyy sinetöityyn kirjekuoreen majapaikan henkilökunnalle, jotta KUN hukkaan omani, pääsen silti tavaroideni luo. Sinetöityyn siksi, että varmistun ettei sitä turhaan käytellä.

- Äidin edellistä reissua varten tekemä nerokas raha- & passivyö

- Käsidesi. Viimereissulta jäi puoli desiä, kun ei tullut käytettyä. Se lähtee nytkin matkaan vain haavojen ym. puhdistukseen

- Neulontasetti ja lankaa. Mallia Tupperware, mukana myös pieni peili, jota en varmasti pahemmin tule käyttämään

- Pari kynää ja paperi. Lyijy- ja kuivamusteversijot.

- Jesaria. Tiukkoihin tilanteisiin oiva korjausapu.

- Käsipuhelin + latauslaite. Sen verran joustan, että en ota tavallista puhelinta mukaan. Sen sijaan hankin haltuuni kätevän käsipuhelimen, jonka plussiksi voidaan lukea kompakti koko ja liikuteltavuus. Siihen mukaan lähtenee intialaien SIM-kortti, jonka ostin edellisellä reissullani, ja jota en laajamittaisista etsinnöistä huolimatta ole kyennyt tavoittamaan. Jos ei lyödy, ostan uuden

- Korvatulpat Eiryisesti juna- ja bussimatkoilla hyvät nukkumakaverit.

- Koirashampoo. Kiitos Parta T, olen löytänyt täydellisen aineen harvaan tapahtuvan hiustenpesun suorittamiseen. Kylmässä suihkussa hiusten pesu kun ei ole sieltä mukavimmasta päästä. Aina ei suihkua edes ole. Aine hoitaa päänahkaa, mukana virkistävä eukalyptyksen aromi. Ja pitää nahan kunnossa pitkään.

- Taskulamppu. Mallia LED. Hyvä apu kun rinkka heittäytyy nälkäiseksi ja alkaa tavaroita syömään.

- CD-soitin + levyboksi. Olen tässä asiassa konservatiivinen: jos musiikki lakkaa painamasta, se menettää samalla merkityksensä. MP3-vempeleet on turhaa kikkailua. Jos haluaa musiikkia matkaan, niin se on oltava valmis kantamaan mukanaan hyvälaatuisena. Päädyin valikoimaan hyllystä yhteensä 11 mukaan lähtevää levyä.

- Kamera. Mietin pitkään kyseisen kapistuksen mukaan ottoa, koska käyttö tulee olemaan epäilemättä vähistä ihan oman laiskuuden ja vahvan hetkessä elämisen vuoksi. Kuitenkin mukaan. Voimpa sen sitten myydä edulliseen hintaan jollekin viiksekkäälle sekatavarakauppiaalle kun äkillikäs rahantarve yllättää.

- GPS-paikannin. Kyllä, tämä on niin äärimmäisen pakollinen kapistus. Surkean suuntavaiston takia. Ja olemattomien kartanlukutaitojen. Noei. Hilavitkuttimeen on ladattu kaikkien Intian rajojen sisäpuolella olevien 85 geokätkön koordinaatit, jotta voin tuota pakkomielteistä aarteenetsintää matkallakin harrastaan.

- USB-akku-sovitin-latruri-systeemi. Edeltävien vempeleiden akut täytyy matkan aikana ladata. Siispä leipää tällä niille.

- Kynsisakset. Mallia Fiskars, voi käyttää saksimiseen.

- Uppokeitin. Ekomatkailun hengessä lennän ensin lentokoneella, ja sitten keitän itse juomaveteni jotta ylimmääräiseltä saastutukselta vältyttäisiin. Clever.

- FlipFlopit. Mallia erittäin retrot. Äärettömän kätevät yleisissä suihkuissa käyntiin.

- Kuumemittari. Mikä onkaan veikeämpää kuin herätä höpöön oloon, ja arpoa että onkos sitä kuumetta vai eikös sitä ole.

- Kirjoja. LonelyPlanet ja alueen kartta ovat ulkomailla ystäviä. Samoin sanakirja siltä varalta että törmää suomea osaamattomiin. Lisäksi mukaan lähtee aikamme mestariteoksia kuten Päätaloa, DeMelloa, Turusta ja Raamattua.

- Tulipoit + pidemmät ketjut + pihdit ketjujen vaihtamiseen. Pitäähän sitä harrastaa. Pihdit toimivat myös pihteinä pihdittämiseen.

- Ponnareita hiusten sitomiseen. Huomasin viimereissulla etteivät paikalliset harrasta.

- Heliopar malarian karkottamiseen. Muut lääkkeet saa maasta.

- Pieni kukkaro rahavarantojen säilyttämiseen. Ei tietysti kaikkea rahaa, vain pieni osa mukana kerralla.

- Viskiä. Kuten jo edellisellä reissulla huomasin, intialainen viski on dadaa. Siispä pitää viedä omat viskit. Tällä kertaa mukaan lähtee 10-vuotiasta Laphroaigia.

 

Melkoinen määrä siis ryänää, joka on ehkä tarpeellista tai sitten ei. Lisäksi mukana päällä olevat vaatteet, joista kyllä pääosin luovun maahan päästyäni. Mukavampi on ohuessa puuvillassa kirmata elämän kedoilla, kuin paksuissa suomalaisversioissa.

 

Näillä eväillä, näissä tunnelmissa. Piste.